KYLÄYHDISTYS

Historiaa 
Livonsaarella on harjoitettu järjestäytynyttä kylätoimintaa jo yli 40 vuotta. Nykyisen kyläyhdistyksen edeltäjä, Livonsaaren kylätoimikunta, perustettiin 30.5.1981. Livonsaaren kyläyhdistys ry:ksi nimi vaihtui 16.2.2001, yhdistysrekisteröinnin jälkeen. 

Tarkoitus 
Kyläyhdistyksen tarkoituksena on livonsaarelaisten, sekä vakituisten että vapaa-ajan asukkaitten, hyvinvoinnin, viihtyvyyden ja elinmahdollisuuksien kehittäminen. Yhdistys pyrkii lisäämään asukkaitten harrastus- ja kulttuuritoimintaa, yhteistyötä ja omatoimisuutta. Tavoitteena on myös asukkaitten yhteisten etujen valvominen ja alueen kehittäminen, mm. kunta-aloitteiden muodossa. 

Yhteystiedot
Yhdistyksen postiosoite Velkuantie 987, 21180 Livonsaari 
Yhdistyksen postilaatikko Seurantalon pihalla ilmoitustaulun vieressä 
Sähköpostiosoite livonsaarenky(ät)gmail.com 
Internetsivut http://livonsaari.fi 
Facebook-sivut löytyvät tämän linkin takaa

Jäsenet
Puoluepoliittisesti sitoutumattoman yhdistyksemme jäsenenä voi toimia jokainen Livonsaarella joko vakituisesti tai vapaa-ajan asukkaana asuva henkilö. Jäsenhakemukset hyväksyy kyläyhdistyksen johtokunta. Vuoden 2021 lopussa jäseniä oli 244. Jäsenmaksuja Livonsaaren kyläyhdistys ry ei peri. Liittymällä jäseneksi voit vaikuttaa yhteisten asioiden hoitamiseen. Jäsenellä on myös äänioikeus yhdistyksen kokouksissa. Jäsenhakemuslomakkeita saat Livonsaaren kaupalta, Seurantalolta, yhdistyksen tapahtumista tai pyytämällä sen yhteyslomakkeen kautta. Jäsenyyttä voit hakea myös tämän nettilomakkeen kautta

Johtokunta 
Yhdistyksen toimintaa johtaa 8 -15 -jäseninen johtokunta. Sen jäsenet valitaan sääntömääräisessä vuosikokouksessa, erovuoroisuusperiaatteen mukaan. Johtokunnan jäsenten nimet ja yhteystiedot löytyvät alta. 

Livonsaaren kyläyhdistys ry:n johtokunta vuonna 2022
Puheenjohtaja 
Heikkilä Leena, 040 052 7657, leena.heikkilä [ät] dnainternet.net
Johtokunnan jäsenet 
Aula Inkeri, inkeri.aula [ät] gmail.com
Blom Anders, 0400 523 409, anders.blom [ät] eurofacts.fi 
Kaamanen Tarja, tarja.kaamanen[ät]gmail.com
Micklin Sirpa, sirpa.micklin [ät] gmail.com 
Mäntylä Katja, katja.mantyla [ät] naantali.fi
Paavanen-Huhtala Sari (sihteeri), p. 040 764 3995, paavanen [ät] gmail.com 
Peltomäki Pekka, pekkaj.peltomaki [ät] gmail.com
Saarto Riikka, 0400 863 567, riikka.saarto [ät] gmail.com 
Simonen Helka (kunniapuheenjohtaja), p. 0400 808 276 
Tuurnas Kai
Tolvanen Heidi, tolheidi [ät]gmail.com Tapahtumat 
Kyläyhdistys järjestää lukuisia tapahtumia ja toimintaa vuoden ympäri. Niistä mainittakoon perinteiset Livonsaari-päivät kesäkuussa, kesätoritoiminnan organisointi sekä koko kylän yhteinen joulujuhla. 
Kyläyhdistys ylläpitää omistamaansa Livonsaaren Seurantaloa. 
Livonsaaren kyläyhdistys julkaisi vuonna 2004 Livonsaaren historiasta kertovan kirjan, Markku Lehdon kirjoittaman Paskaranda Rapaskon. Samana vuonna kyläyhdistys sai valmiiksi näköalatornin rakentamisen Samppavuoren huipulle. 
Loppuvuodesta 2008 kyläyhdistys avasi omat internetsivut osoitteessa livonsaari.fi. Yhdistys löytyy myös Facebookista. 
Vuonna 2010 kyläyhdistys julkaisi dvd:n, johon on tallennettu toista sataa vanhaa valokuvaa Livonsaarelta. Kuvien mukana on lyhyt esittelyteksti. Dvd on loppuunmyyty. 
Kesällä 2013 sävellettiin Livonsaaarelle oma valssi. Kappaleen on säveltänyt ja sanoittanut George Sonata ja sen esittävät Emmi Loven (laulu) ja Juho Paltta (haitari). 
Livonsaaren kyläyhdistyksen toiminta tapahtuu talkoopohjalta. Kaikki kiinnostuneet, tervetuloa mukaan yhteisiin talkoisiin, livonsaarelaisten hyväksi!
Copyright (c)2020, All Rights Reserved.